دوره تخصصی دستیاری آزمایشگاه فیزیولوژی ورزشی برگزار شد

دوره‌ دستیاری آزمایشگاه فیزیولوژی ورزشی، توسط «پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» در دو بخش آقایان و بانوان در ماه جاری برگزار شد.
دوره تخصصی دستیاری آزمایشگاه فیزیولوژی ورزشی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دوره‌ آموزشی «دستیاری آزمایشگاه فیزیولوژی ورزشی» به منظور آشنایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط، با روش‌ها و ابزارهای اندازه‌گیری تخصصی آزمایشگاهی در حوزه فیزیولوژی ورزشی، در روزهای پنجشنبه و جمعه، 11 و 12 اسفند ماه 1401 به مدت 16 ساعت آموزش عملی و حضوری در محل آزمایشگاه‌ پژوهشگاه، برگزار شد.

تدریس این دوره بر عهده دکتر مهدی بیاتی، دکتر علی شریف‌نژاد، دکتر هادی روحانی و دکتر محمد شریعت‌زاده از اعضای هیأت علمی پژوهشگاه و دکتر سمیرا غلامیان «کارشناس مسئول آزمایشگاه‌های پژوهشگاه» بود که مباحث ذیل توسط هریک از اساتید، ارائه شد.

موضوعات مربوط به چگونگی کاربرد و اندازه‌گیری پیکرسنجی، تیپ بدنی و ترکیب بدنی و همچنین دستگاه‌ها و ابزارهای استاندارد مورد استفاده برای سنجش توان بی‌هوازی ورزشکاران و کاربردهای آن در هر دو حوزه ورزش قهرمانی و سلامتی، توسط دکتر بیاتی ارائه و با توجه به نقش کلیدی عضلات اسکلتی در اجرای فعالیت‌های ورزشی، مباحث مهم الکترومایوگرافی و کاربردهای آن، شناسایی اثرات تمرینی، خستگی عضلانی و فراخوانی واحدهای حرکتی، از سوی دکتر شریف‌نژاد شرح داده شد.

همچنین، دکتر روحانی در خصوص نحوه اندازه‌گیری حداکثر اکسیژن مصرفی، آستانه لاکتات و چگونگی کار با دستگاه تجزیه و تحلیل گازهای تنفسی در ورزشکاران، توضیحات مربوطه را ارائه کرد. دکتر شریعت‌زاده نیز به ارائه چگونگی کار با شبیه‌سازهای ارتفاع و همین‌طور دستگاه نیروسنج بایودکس پرداخت و چگونگی استفاده و تفسیر نتایج مرتبط به این دستگاه‌ها را بیان کرد.

در بخش پایانی دوره، نحوه ارزیابی عملکرد قلب ورزشکاران و کاربردهای دستگاه کاردیواسکرین و ... توسط دکتر غلامیان آموزش داده شد.

شایان ذکر است، پژوهشگاه تربیت‌ بدنی و علوم ورزشی با در اختیار داشتن تجهیزات به روز و پیشرفته در آزمایشگاه‌های تخصصی خود (عضو شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران ـ شاعا)، در راستای ارتقا و توسعه کیفی پژوهش در حوزه علوم ورزشی و آشنایی با نحوه کار با ابزارهای پیشرفته آزمایشگاهی که یکی از نیازهای انجام پروژه‌های تحقیقاتی، پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها، مقالات علمی و غیره در سطح ملی و بین‌المللی می‌باشد، اقدام به برگزاری دوره‌های دستیاری آزمایشگاه (با تخفیف ویژه برای دانشجویان) در سایر گرایش‌ها نیز، شامل: «رفتار حرکتی»، «حرکات اصلاحی و آسیب‌شناسی ورزشی» و «بیومکانیک ورزشی» کرده است.

علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام در دوره‌های نامبرده به آدرس لینک https://ssrc.ac.ir/fa/news/1537 مراجعه نمایند. در پایان هر دروه نیز، به تمامی شرکت‌کنندگان، گواهی شرکت معتبر توسط پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت عتف، اعطا خواهد شد.

کلید واژه ها: فیزیولوژی ورزش آزمایشگاه ورزش آزمایشگاه علوم ورزشی آزمایشگاه فیزیولوژی ورزشی آنالیز ورزشکاران پیکرسنجی الکترومایوگرافی حداکثر اکسیژن مصرفی آستانه لاکتات تمرین در ارتفاع نیروسنج بایودکس کاردیواسکرین ارزیابی قلب ورزشکاران پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی