کارگاه تخصصی آشنایی با فرآیندهای ارزیابی ثبت اختراعات برگزار شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه تربیت بدنی، کارگاه تخصصی یکروزه" آشنایی با فرآیندهای ارزیابی ثبت اختراعات " با حضور مهندس مهرداد الیاسی رئیس وتنی چند از کارشناسان اداره ثبت اختراعات کشور، جمعی از داوران ارزیابی ثبت اختراعات، اعضای هیأت علمی پژوهشگاه و دانشگاه های سراسر کشور و با حضور معاون فناوری و ارتباط با جامعه پژوهشگاه برگزار شد.
دکتر محمد شریعت زاده، معاون فناوری و ارتباط با جامعه پژوهشگاه ضمن خوشامدگویی و تشکر از حضور مهندس الیاسی بهعنوان مدرس این کارگاه گفت: پژوهشگاه تربیتبدنی و علوم ورزشی از سال ۱۳۹۲ بهعنوان مرجع ذیصلاح داوری در حوزه علوم ورزشی انتخابشده است، وی افزود: با توجه به نیاز جامعه علمی خصوصاً اعضای هیات علمی در جهت آشنایی بافرآیندهای ثبت اختراع و روشهای نوین جستجوی پتنتها، این کارگاه آموزشی تدارک دیده شده است.
در ادامه، مهندس الیاسی رئیس اداره ثبت اختراعات کشور به تشریح مباحثی پیرامون حدود شمول ایدههای کاربردی و نوآوری برای ثبت اختراع و مالکیت فکری و معنوی در کشور پرداخت و گفت: حقوق مالکیت فکری از طرف جامعه به اشخاص به خاطر خلق آثار ادبی و معنوی، اختراعات، طرحها و اسامی و نشانهای استفاده شده در تجارت داده میشود و به دارنده این اختیار را میدهد که دیگران را از استفاده غیرمجاز از حق خود در طول دوره محدودی منع نماید.
وی در رابطه با فرآیند ثبت اختراع اظهار کرد: اختراع باید داری ابتکاری نو باشد و گامی بهسوی عملکرد یا تغییر مثبت یک فرآیند را در برداشته باشد، همچنین باید کاربرد صنعتی، قابلیت تجاریسازی و ورود به بازار را داشته باشد.
الیاسی با تأکید بر ثبت طرحهای صنعتی، به بیان مزایای ثبت آنها پرداخت و اشاره کرد: مدت اعتبار طرحهای صنعتی 5 سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه بهاضافه شش ماه فرصت تمدید است که 2 ماه قابل تمدید میباشد و حداکثر تا 15 سال حمایت میگردد.
در این دوره شرکتکنندگان با مفاهیمی همچون، IT و آشنایی با سامانه مالکیت فکری و فرایندهای ثبت پتنت، طبقهبندی ITC و CPC، نحوه بررسی اظهارنامههای مطرحشده همراه با مثال، جستجوی عملی و بررسی ماهوی اظهارنامهها در بانکهای مختلف، نحوه ارزیابی و تکمیل فرمهای جدید داوری آشنا شدند.
گفتنی است؛ در پایان این کارگاه آموزشی برای شرکتکنندگان گواهینامه حضور در کارگاه اعطا شد.
نظر شما :