به صورت تئوری و عملی

دوره تخصصی ارزیابی و آنالیز پاسچر و راه رفتن برگزار شد

۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۰۸:۱۸ کد : ۱۷۰۹ معاونت پژوهشی اخبار و رویدادها
پژوهشگاه تربیت‌ بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دوره آموزشی ارزیابی و آنالیز پاسچر و راه رفتن، را با همکاری «هسته فناوری بیومکانیک ورزشی» در طی ۲ روز برگزار کرد.
دوره تخصصی ارزیابی و آنالیز پاسچر و راه رفتن برگزار شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دوره تخصصی ارزیابی و آنالیز پاسچر و راه رفتن، با تدریس دکتر علی شریف‌نژاد «عضو هیأت علمی پژوهشگاه و متخصص بیومکانیک ورزشی از دانشگاه هومبولت آلمان»، دکتر زهرا کریلی و دکتر هانیه زهتاب اصغری «پژوهشگران و مدرسان هسته فناوری بیومکانیک ورزشی» و با مشارکت جمعی از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم ورزشی و سایر رشته‌های مرتبط، مربیان، ورزشکاران و ... در تاریخ 20 و 21 اردیبهشت‌ ماه 1402 به‌ صورت حضوری برگزار شد.

این دوره با هدف: تربیت افراد آنالیروز و تحلیل‌گر که قادر باشند، با استفاده از ابزار دقیق و نرم‌افزارهای تخصصی آنالیز گیت و پاسچر در باشگاه‌های ورزشی، کلینیک‌های فیزیوتراپی و توان‌بخشی و ... راه رفتن و ساختار قامتی افراد را آنالیز نمایند و همین‌طور تحلیل دقیقی از این آنالیز داشته باشند، برگزار و محتوای مربوطه در طی 16 ساعت آموزشی به صورت: تئوری و همچنین اجرای عملی تمرینات (در آزمایشگاه‌های تخصصی پژوهشگاه)، تدریس شد.

از جمله مهم‌ترین سرفصل‌های ارائه شده در این دوره، می‌توان به مباحثی کاربردی، از جمله:  «اصول و مبانی ساختار قامتی (اندام فوقانی و اندام تحتانی)»، «اصول و مبانی راه رفتن نرمال و پاتولوژیک (چرخه راه رفتن، عملکرد مفاصل و عضلات، اختلالات حرکتی هایپوکینتیک، علائم و نشانه‌های اختلالات حرکتی)»، «آشنایی و کار عملی با نرم‌افزارهای آنالیز حرکت (Skill Spector, Kinovea)»، «آشنایی با مارکرگذاری (اندام تحتانی: مچ پا، زانو، ران و لگن) و کالیبراسیون سیستم (کالیبراسیون پاسچر، کالیبراسیون دوبعدی)»، «آشنایی و کار عملی با تحلیل دیتا و کینماتیک راه رفتن نرمال (آشنایی با ویژگی و قابلیت‌های نرم‌افزار، آماده‌سازی سیستم، نحوه کار با نرم‌افزار، آنالیز داده‌ها، خروجی داده‌ها)»، «آشنایی با تست‌های مختلف ارزیابی عملکردی و بالینی پاسچر و راه رفتن نرمال و پاتولوژیک (تست 10 متری، تست‌ TUG و تکلیف دوگانه، آزمون MVT6، آزمون MVT2، شاخص راه رفتن پویا (DGI))» و غیره، اشاره کرد.

همچنین، در پایان دوره، به‌ تمامی شرکت‌کنندگان، گواهی شرکت توسط «پژوهشگاه تربیت‌ بدنی و علوم ورزشی وزارت عتف»، اعطا شد و بخش منتخبی از فراگیران نیز که حدنصاب‌های لازم را کسب کردند، موفق به اخذ تأئیدیه «کمک محقق» شدند و از این پس، به عنوان نماینده‌های «هسته فناوری بیومکانیک ورزشی»، با تیم کاری و تیم تحقیقی این مجموعه، همکاری خواهند شد.

شایان ذکر است، نظر به استقبال بالای مخاطبان و علاقه‌مندان، این دوره به صورت مجدد در نیمه دوم تیرماه 1402 برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 02166955762 و 02166955893 داخلی 105 تماس حاصل نمایند.