کد خبر: 32734 تاریخ انتشار : 1395/10/11-8:53:51

پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی

آيين نامه تشكيل قطب هاي علمي ابلاغ شد
دكتر عبدالحسين فريدون مشاوروزير علوم و مديركل دفتر وزارتي ، آيين نامه تشكيل قطب هاي علمي را براي اجرا به دانشگاهها،پژوهشگاهها،پارك هاي علم و فناوري و موسسات وابسته به وزارت علوم،تحقيقات و فناوري ابلاغ كرد.
به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه علوم ورزشی به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، بر اساس ماده اول اين آیین‌نامه،قطب علمي گروهي از اعضاي هیئت‌علمی برجسته هستند كه براي انجام يك برنامه مدون پنج‌ساله هم‌زمان با برنامه توسعه اقتصادي، اجتماعي  و فرهنگي  جمهوري اسلامي فعاليت می‌کنند .
در ماده دوم آیین‌نامه تشكيل قطب‌های علمي، هدف از تشكيل قطب‌های علمي،گسترش مرزهاي دانش براي ارتقاي جايگاه علمي كشور،فراهم ساختن زمينه فعالیت‌های گروهي و ايجاد شبکه‌های علم و فناوري ،كسب مرجعيت علمي و فناوري درزمینهٔ تخصصي خاص،مشاوره و تصميم سازي در برنامه علمي و اجرايي و توسعه و تقويت مطالعات میان‌رشته‌ای و توليد بومي اعلام‌شده است.
بر اساس ماده سوم اين آیین‌نامه ، شوراي قطب‌های علمي به رياست وزير علوم تشكيل می‌شود و معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم نایب‌رئیس و مديركل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی پژوهشي دبير و معاون آموزشي وزارت علوم و دبيران گروه‌های علمي پنچگانه قطب‌های علمي و دو نفر از اعضاي هیئت‌علمی برجسته كشور اعضاي اين شورا  را تشكيل می‌دهند.
بر اساس اين آیین‌نامه، سیاست‌گذاری براي ايجاد و توسعه قطب‌های علمي كشور،تعيين ضوابط شناسايي ، ارزيابي و حمايت از قطب‌های علمي و تعيين اولویت‌های تحقيقاتي قطب‌های علمي از اختيارات شوراي قطب‌های علمي است.
بر اساس  اين گزارش  و مبتني بر ماده پنج اين آیین‌نامه،تأسیس قطب علمي از طريق بررسي حوزه‌ها و زمینه‌های موردنیاز كشور بر اساس آمايش علم و فناوري و اعلام فراخوان شوراي قطب‌های علمي كشور به دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهش و فناوري و نيز از طريق  درخواست دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهش و فناوري كشور براي تشكيل قطب علمي بر اساس مزیت‌ها و توانمندی‌ها  و تائید شوراي قطب‌های علمي انجام می‌شود.
گفتني است آیین‌نامه تشكيل قطب‌های علمي مشتمل بر 14 ماده و 14 تبصره است و پس از تائید و امضاي وزير علوم،تحقيقات و فناوري در تاريخ 95/10/7 براي اجرا به دانشگاه‌ها،پژوهشگاه‌ها،پارک‌های علم و فناوري و مؤسسات وابسته به وزارت علوم،تحقيقات و فناوري ابلاغ‌شده است.