کد خبر : 33974 تاریخ انتشار : 1397/6/10-0:43:6
نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشور منتشر شد
گروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشور برای هفتمین سال متوالی دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی را به صورت رسمی بر اساس شاخص‌ها و معیارهای مصوب ششمین نشست فوق‌العاده وزارت آموزش عالی کشورهای اسلامی رتبه‌بندی نمود.
گروه رتبه‌بندی ISC اعلام کرد: در این رتبه‌بندی 182 دانشگاه و موسسه پژوهشی دولتی توسط ۲۶ شاخص در قالب ۵ معیار کلی پژوهش، آموزش، وجهه بین‌المللی، تسهیلات - امکانات و فعالیت‌های اجتماعی- اقتصادی و صنعتی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

در رتبه‌بندی منتشرشده بخشی از اطلاعات توسط دانشگاه‌ها و مؤسسات و از طریق پرسشنامه الکترونیکی گروه رتبه‌بندی گردآوری شد. بخشی دیگر از اطلاعات موردنیاز رتبه‌بندی که پژوهش محور بوده‌اند نیز توسط کارشناسان گروه رتبه‌بندی ISC از پایگاه‌های اطلاعاتی WoS و ISC تهیه شد.

در رتبه‌بندی سال 96-1395 همچون سال‌های گذشته شاهد رشد نزدیک به 15 درصدی تعداد دانشگاه‌ها و مؤسسات حاضر در نظام رتبه‌بندی ISC بوده‌ایم. از سال ۱۳۸۹ که رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشور توسط ISC آغاز شد هرساله (بجز سال 93-1392) به تعداد این دانشگاه‌ها افزوده‌شده است که در نمودار زیر تعداد دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی حاضر در نظام رتبه‌بندی ملی ISC از سال ۱۳۸۹ تاکنون نمایش داده‌شده است.

با توجه به ماهیت و فعالیت‌های متفاوت مراکز آموزشی در کشور و تفاوت بین آن‌ها نتایج در رتبه‌بندی ISC در پنج زیرگروه دانشگاه‌های جامع، دانشگاه‌های صنعتی، پژوهشگاه‌ها، دانشگاه‌های هنر و دانشگاه‌های علوم پزشکی ارائه می‌شود. در جدول زیر میزان حضور سالانه دانشگاه‌ها و مؤسسات در پنج زیرگروه اشاره‌شده نمایش داده‌شده است.

بر اساس اعلام گروه 81 دانشگاه از دانشگاه‌های جامع کشور در رتبه‌بندی سال 1395-96 حضورداشته‌اند که این تعداد در سال گذشته برابر با ۶۳ مورد بوده است. دانشگاه تهران همچون سال‌های گذشته رتبه اول را در کشور در بین دانشگاه‌های جامع به خود اختصاص داده است. دانشگاه‌های تربیت مدرس، شیراز، فردوسی مشهد، تبریز، شهید بهشتی، اصفهان، تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، کاشان و بوعلی سینا به ترتیب در جایگاه‌های دوم تا دهم جدول قرارگرفته‌اند.
جدول زیر وضعیت ۱۰ دانشگاه برتر جامع را نمایش می دهد.

از دانشگاه‌های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 42 دانشگاه در رتبه‌بندی مورد ارزیابی قرار گرفتند و دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني تهران به عنوان برترین دانشگاه پزشکی کشور معرفی شد. دانشگاه‌های علوم پزشکي شهيد بهشتي، مشهد، شیراز، تبریز، اصفهان، دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکي مازندران و علوم پزشکی کرمان با قرار گرفتن بعد از دانشگاه علوم پزشکی تهران توانستند در جمع 10 دانشگاه برتر علوم پزشکی کشور قرار گیرند.

جدول زیر وضعیت ۱۰ دانشگاه برتر پزشکی در سطح کشور را نمایش می دهد.

در رتبه‌بندی سال 1395-96 در بین 29 دانشگاه صنعتی حاضر در رتبه‌بندی ISC، دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر، شریف، دانشگاه علم و صنعت توانستند به ترتیب جزو سه دانشگاه برتر صنعتی کشور قرار گیرند. دانشگاه‌های صنعتی اصفهان و دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نیز رتبه‌های چهارم و پنجم جدول را کسب کردند.

جدول زیر وضعیت ۱۰ دانشگاه برتر صنعتی در سطح کشور را نمایش می‌دهد.

26 پژوهشگاه و موسسه پژوهشی کشور در سال 1395-96 مورد رتبه‌بندی قرار گرفتند که پژوهشگاه دانش‌های بنیادی رتبه نخست فهرست را از آن خود کرد و پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران، پژوهشگاه رویان، پژوهشگاه مواد و انرژي و پژوهشگاه صنعت نفت به ترتیب رتبه‌های دوم تا پنجم جدول را به خود اختصاص دادند.

در بین دانشگاه‌های هنر در رتبه‌بندی ISC، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، اصفهان، تهران و شیراز به ترتیب چهار دانشگاه برتر هنر در رتبه‌بندی سال 1395-96 هستند.

در رتبه‌بندی سال 1395-96 علاوه بر انتشار امتیازات کل و رتبه هر دانشگاه، امتیازات دانشگاه‌ها و مؤسسات در پنج معیار پژوهش، آموزش، وجهه بین‌المللی، تسهیلات و نهایتاً در معیار فعالیت‌های اجتماعی- اقتصادی بر روی وب‌گاه جدید گروه رتبه‌بندی به نشانی ur.isc.gov.ir نمایش داده‌شده است.
منبع: www.isc.gov.ir