کد خبر : 33923 تاریخ انتشار : 1397/5/15-0:47:12
حضور ۱۸ دانشگاه ایران در جمع دانشگاه های برتر تایمز در سال ۲۰۱۸
رتبه بندی دانشگاه های برتر تایمز در سال ۲۰۱۸ که از معتبرترین و برجسته‌ترین نظام‌های رتبه بندی بین‌المللی دانشگاه‌ها به شمار می‌رود منتشر شد. این رتبه بندی نشان می‌دهد که ۱۸ دانشگاه ایرانی توانسته‌اند به رتبه بندی دانشگاه های برتر تایمز راه یابند که رقم بسیار بالایی به شمار می‌رود و باعث قرار گیری ایران در رتبه ۱۷ کشورهای جهان از نظر تعداد دانشگاه شده است. کشور ایران در رتبه بندی سال ۲۰۱۲ تایمز تنها دانشگاه صنعتی شریف را در بین برترین دانشگاه‌های جهان داشت و با افزایش سالانه تعداد دانشگاه‌ها، در سال ۲۰۱۸ تعداد دانشگاه‌های خود را به ۱۸ واحد رسانده است.
یکی از نکات عجیب فهرست جدید تایمز قرار گیری دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در رتبه ۳۰۱ تا ۳۵۰ این فهرست و بالاتر از تمام دانشگاه‌های دیگر ایران است. این دانشگاه به عنوان برترین دانشگاه ایران در این لیست معرفی شده است و از دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه صنعتی امیر کبیر و علم و صنعت نیز پیشی گرفته است. همچنین دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در رتبه دوم برترین دانشگاه‌های جهان اسلام قرار گرفته است. دلیل کسب این رتبه، عملکرد خوب این دانشگاه در شاخص استنادات است که مهم‌ترین معیار تایمز برای رتبه‌بندی دانشگاه‌ها است. این دانشگاه با کسب رتبه 1/99در شاخص استنادی، رتبه نخست را در این حوزه در آسیا کسب کرده است و به همراه دانشگاه آکسفورد در رتبه ۱۴ جهان قرار گرفته است. در ادامه لیست دانشگاه های برتر تایمز برای کشور ایران آمده است.

ایران در سال ۲۰۱۸ موفق شده است پس از کشور ترکیه با ۲۲ دانشگاه، در رتبه دوم منطقه از نظر تعداد دانشگاه قرار گیرد. همچنین قابل ذکر است که از کشور عربستان ۵ دانشگاه، از کشور پاکستان ۱۰ دانشگاه و از کشورهای مصر و مالزی نیز ۹ دانشگاه در بین دانشگاه‌های برتر جهان حضور دارند.
در بین سه دانشگاه برتر جهان نیز امسال برای اولین بار دو دانشگاه آکسفورد و کمبریج توانسته‌اند رتبه‌های اول و دوم را کسب کنند. موسسه فناوری ماساچوست که از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ در رتبه نخست جهان قرار داشت امسال به رتبه سوم سقوط کرده است. آمریکا با داشتن ۱۵۷ دانشگاه، انگلستان با ۹۳ دانشگاه و ژاپن با ۸۹ دانشگاه رتبه‌های اول تا سوم جهان را از نظر تعداد دانشگاه‌ها در اختیار دارند.
منبع: www.irantahgig.ir