کد خبر : 33692 تاریخ انتشار : 1396/11/1-9:52:16
تاریخچه الزویر و خدمات آن
تاریخچه الزویر و خدمات آن الزویر و ساینس دایرکت (تاریخچه)
آقای لوئیس الزویر در سال ۱۵۸۰ میلادی در هلند یک چاپخانه خانوادگی را تأسیس کرد و نام آن را الزویر (Elsevier) گذاشت. ۳۰۰ سال بعد یعنی در سال ۱۸۸۰ این چاپخانه به شکل یک شرکت در هلند شروع به کارکرد و فعالیت‌های خود را رسمی کرد. هم‌اکنون مقر اصلی این انتشارات در شهر آمستردام هلند قرار دارد و این کشور تبدیل به یکی از دو قطب بزرگ علمی در کنار ISI شده است.
هم‌اکنون شرکت الزویر بیش از ۷۰۰۰ کارمند در ۲۴ کشور دنیا دارد و به حدود ۳۰ میلیون دانشمند، دانشجو و متخصص خدمات ارائه می‌دهد. همچنین ۶۰۰ هزار نویسنده با این شرکت و موسسه بزرگ همکاری می‌کنند. در حال حاضر این انتشارات در حدود ۲۷۰۰ مجله را منتشر می‌کند و تاکنون بیش از ۲۰ هزار کتاب که از برجسته‌ترین کتب علمی جهان هستند منتشر کرده است.
زیرمجموعه‌های الزویر
الزویر در سال‌های بعد از آغاز رسمی فعالیت‌های خود گسترش بسیار زیادی داشته است. هم‌اکنون این شرکت دارای زیرمجموعه‌های بسیاری است که ازجمله آن‌ها می‌توان به ساینس دایرکت و اسکو پوس اشاره کرد.
ساینس دایرکت
همان‌گونه که اشاره شد الزویر و ساینس دایرکت درواقع رابطه کل و جزء دارند و ساینس دایرکت یکی از زیرمجموعه‌های شرکت الزویر است. این بانک اطلاعاتی حاوی بیش از ۱۱ میلیون مقاله کامل و فصل کتاب است و هرساله تقریباً نیم میلیون مقاله و فصل کتاب به آن افزوده می‌شود. حدود ۲۵ درصد از تولیدات علمی دنیا توسط الزویر انجام می‌گیرد و این تولیدات در سایت ساینس دایرکت عرضه می‌گردد. در حال حاضر در بیشتر رشته‌ها ازجمله علوم پایه، روانشناسی، آموزش، سیاست، فیزیک، حقوق، مهندسی کامپیوتر و بسیاری از رشته‌های دیگر در سایت ساینس دایرکت ده‌ها مجله به چاپ می‌رسد.
اسکوپوس
در سال ۲۰۰۴ شرکت الزویر با همکاری ۲۱ موسسه از سرتاسر جهان اقدام به راه‌اندازی اسکوپوس گرفت. اسکوپوس را می‌توان به‌نوعی رقیت تامسون رویترز دانست. هدف این موسسه تعیین کیفیت مقالات، برترین کشورها ازنظر تولید علمی، نشریات معتبر و بررسی مؤسسات علمی و دانشمندان است. همچنین این موسسه به بررسی تعداد استنادات و ارائه چکیده مقالات می‌‌پردازد. در حال حاضر اسکوپوس حدود ۱۸۵۰۰ مجله را از ۵ هزار انتشارات بین‌المللی نمایه می‌کند.
منبع: irantahgig.ir
 هفته آینده منتظر خبر دیگری در خصوص علم سنجی در علوم مختلف از طریق واحد علم‌سنجی پژوهشگاه علوم ورزشی باشید.