کد خبر : 32558 تاریخ انتشار : 1395/7/29-10:9:10
استقبال اعضای هیات علمی دانشگاه ها از دوره های دستیاری آزمایشگاه علوم ورزشی
دوره های دستیاری آزمایشگاه علوم ورزشی پژوهشگاه علوم ورزشى با استقبال بسیار بالاى پژوهشگران، اساتيد و دانشجويان روبرو شده است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم ورزشی، به دنبال برگزاری 3 دوره آموزش کوتاه مدت دستیاری آزمایشگاه علوم ورزشی توسط دفتر آموزش های آزاد پژوهشگاه به صورت عمومی در سال های گذشته، و باز خوردها و پیشنهادات دریافت شده در آن دوره ها، اين دفتر در سالجارى اقدام به تخصصی کردن این دوره ها و تفکیک آنها بر اساس گرایش های تخصصی موجود کرد که ماحصل آن تدوین برنامه درسی 4 دوره با عناوین : دستیاری آزمایشگاه فیزیولوژی ورزشی، آزمايشگاه طب ورزشی، آزمايشگاه رفتار حرکتی و  آزمایشگاه بیومکانیک ورزشی بود.
هدف از تفکیک این دوره و تخصصی کردن آن ها، آموزش بهتر دستگاه های آزمایشگاهی در هر حوزه و پرداختن عمیق تر به داده های قابل استخراج از دستگاه ها و تفسیر نتایج هر یک از آن ها بود که دانشپذیران بتوانند در زمینه کار با دستگاه هاى مربوطه، آگاهی و تخصص بیشتری را کسب کرده و بتوانند خدمات بهتری را به دانشجویان یا مطالعات این حوزه ارایه دهد.
طی این مدت یک دوره از دوره های مذکور با عنوان دستیاری آزمایشگاه فیزیولوژی ورزشی در تاریخ 29 تیر لغایت 1 مرداد در محل پژوهشگاه  برگزار شد که به دنبال استقبال گسترده از این دوره و تقاضای علاقه مندان دومین دوره آموزشی این رویداد علمی در فاصله ده روز دوباره از تاریخ 12 تا 15 مردادماه برگزار شد. میزان رضایت و استقبال شرکت کنندگان ازطریق نظر سنجی های صورت گرفته حکایت از اثربخشی این دوره ها دارد.
دراین دوره ها مباحث مختلفی از جمله نحوه کار با دستگاه های گاز آنالایزر، ایزوکینتیک، چادر هایپوکسی، دوچرخه ها و آزمون های میدانی، اسپیرومتری، به همراه تفسیر نتایج آنها همچنین کار با حیوانات آزمایشگاهی ارایه شد.
بنا بر برنامه ریزی های صورت گرفته،دوره های آموزش دستیاری آزمایشگاه رفتار حرکتی، آزمايشگاه طب ورزشی و آزمايشگاه بیومکانیک ورزشی نیز در شهریور ماه برگزار خواهد شد که مباحث پیش بینی شده برای این دوره ها در سامانه کارگاه ها و دوره های آموزشی پژوهشگاه به آدرس: workshop.ssrc.ac.ir در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.
برخورداری پژوهشگاه تربیت بدنی از امکانات آزمایشگاهی مناسب ظرفیت بسیار ارزشمندی را برای ارایه چنین دوره هایی فراهم كرده است که با فراهم نمودن این فرصت،از دو منظر به دانشجویان و پژوهشگران حوزه علوم ورزشی کمک شایانی می کند.منظر اول این  که اگر دانشگاهی در کشور فاقد امکانات آزمایشگاهی باشد، پژوهشگران آن دانشگاه می توانند در این دوره ها با تجهیزات موجود آشنا شده و نحوه کار با آنها را فرا گیرند. منظر دوم اگردر دانشگاهی تجهیزات وجود داشته باشد در صورت عدم برخورداری متخصص برای بهره برداری اعضاء هیات علمی دانشگاه از آن تجهیزات،  برگزاری چنین دوره های دستیاری آزمایشگاه علوم ورزشی این مسئله را مرتفع خواهد کرد.
با سیاست های کلانی که پژوهشگاه در حوزه علوم ورزشی در کشور اتخاذ کرده است، در آینده شاهد برگزاری دوره های کاربردی بیشتر توسط پژوهشگاه خواهیم بود تا کمبودها و شکاف های موجود در زمینه علم و عمل برطرف شود.
photo_2016-10-20_10-02-43.jpg

photo_2016-10-20_10-02-59.jpg